Gerestaureerde Porsche 911 2.0 | 1966

Op 5 oktober 1966 kwam het 911S-aanbod voor het eerst tot leven in de Porsche-fabriek in Zuffenhausen nabij Stuttgart, Duitsland, met prachtig licht Ivoor (6604) lakwerk op zijn onmiskenbare Ferdinand Alexander "Butzi" Porsche ontworpen carrosserie. Binnenin heeft het nette zwarte kunstlederen interieur Recaro-sportstoelen en volledig getinte ruiten. Bovendien was de nieuwe Porsche uitgerust met Dunlop-banden en was hij uitgerust met antennes en een Webasto-verwarming. 

Tussen 2012 en 2014 heeft deze charmante 2-liter 911S geprofiteerd van een uitgebreide cosmetische en mechanische restauratie uitgevoerd in de Porsche-restauratiefaciliteit in Sealy, Texas; Rennsport. In overeenstemming met de oorspronkelijke configuratie, heeft de iconische 911 body een herschilderd effect in de originele Light Ivory-kleur ondergaan. Mechanisch werd de motor herbouwd, samen met het ophangsysteem en andere mechanische systemen. Nauwelijks gereden sinds de restauratie, blijft deze mooie 911S in een prachtige, pas gerenoveerde staat. Het vakmanschap van de restauratie valt niet te ontkennen - het glanzende lakwerk van Light Ivory en het heldere werk zijn in goede staat, samen met het frisse zwarte interieur. Opgemerkt moet worden, dat het carter nummer niet overeenkomt met degene die is genoteerd op de auto's certificaat van echtheid, maar lijkt te zijn van een 2,0 liter S Targa, uit hetzelfde model jaar. 


Aanbevolen voor u

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Heeft uw porsche onderhoud of een restauratie nodig?

U kunt rekenen op onze professionele service, creativiteit, onze expertise en jarenlange ervaring in Porsche onderdelen & restauraties. Graag tot uw dienst.

Contacteer ons
IN DE KIJKER