Over Ons

OVER ONS

"Porsche.......there is no substitute"
Ferdinand Porsche

Als jonge puber hielp hij met het opknappen van Porsches in de kleine garage van zijn buurman. Zijn talent werd snel opgemerkt en als 17-jarige mocht hij als mecanicien aan de slag bij het Hasseltse rallycrossteam PK Racing van Paul Kumpen, de vader van racepiloot Anthony Kumpen. 

Na de schooluren en tijdens de vakanties, want Decoene studeerde ‘automechanica – diesel & elektronica’ en specialiseerde zich nadien nog in carrosserie. Zijn leraars knepen een oogje dicht wanneer hij een week spijbelde om het raceteam tijdens kampioenschappen te ondersteunen.

decoene onderdelen

"Change is easy. Improvement is far more difficult"
Ferdinand Porsche

Begin jaren negentig was Decoene aan de slag bij Dinosport en Serge Power. Naast het gewone onderhoud tunede hij ook daar racewagens – voornamelijk Porsches – en leerde hij met een vermogensbank werken. Hij bekwaamde zich ook in het aluminiumlassen en het herstellen van carrosserieën uit glasvezelversterkte kunststof.

"De technische kennis die ik op het circuit vergaarde, is gigantisch. Je gaat heel diep in detail omdat alles getuned is: je maakt alles zo snel en zo licht mogelijk. Je moet veel dieper in de materie gaan om dat te bereiken, en bouwt veel grotere vakkennis op dan in gewone garages."  - Kristof Decoene

In 1994 kreeg Decoene de kans om voor Feustel Raceline te werken. Befaamde racepiloten zoals Jacky Larousse en Jurgen Barth behoorden tot het cliënteel van deze Duitse racegarage. Die periode beschouwt Decoene als de kroon op het werk. De ervaring die hij er opdeed, kan je in België nauwelijks vinden.

Eigenaar Karl-Heinz Feustel was een Porschekenner hors catégorie. Decoene werkte er aan topwagens zoals de Porsche 904, 906, 917 en 550 Spider en reisde langs circuits overal ter wereld. Naast een uitgebreide kennis hield Decoene ook heel wat connecties over aan zijn verblijf in Duitsland, waardoor hij vlot toegang heeft tot wisselstukken.

decoene onderdelen

In totaal zat Decoene 10 jaar in het rallywereldje. Hij was zes keer mecanicien tijdens de 24h van Zolder, en vier keer op de 24h van Francorchamps. Ondertussen was Decoene zijn huidige zaak in bijberoep gestart. In 1998 zegde hij zijn baan bij Feustel op en werd hij volledig zelfstandig.

Aanvankelijk deed hij ook andere merken, maar dankzij zijn netwerk kon hij al snel exclusief met Porsches werken. Decoene is gespecialiseerd in totaalrestauraties van Porsches van 1948 tot 1998, wanneer de laatste luchtgekoelde Porsche 911 van de band rolde.

Kristof Decoene beschikt over een eigen vermogenbank voor het testen van motoren en een celette richtbank met eigen richtmallen voor de 901/911/930, F en G modelcarrosserie.  Porsche 356 mallen zijn op aanvraag mogelijk.

Decoene Porsche Parts & Restauratie doet bijna alles in eigen beheer waarbij kwaliteit en afwerking boven tijd staan.  Zowel voor het mechanische als voor de carrosserie.

"Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting."

- Steve Mc Queen

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Heeft uw porsche onderhoud of een restauratie nodig?

U kunt rekenen op onze professionele service, creativiteit, onze expertise en jarenlange ervaring in Porsche onderdelen & restauraties. Graag tot uw dienst.

Contacteer ons
IN DE KIJKER