CO-uitstoot Porsche met driekwart verlaagd
Porsche heeft de afgelopen vijf jaar de CO2-uitstoot per voertuig met 75 procent omlaag gebracht, terwijl de productie in die jaren juist toenam van 101.449 exemplaren naar 184.791 auto's vorig jaar.

Dat meldt de sportwagenfabrikant op vrijdag. Deze reductie werd onder meer tot stand gebracht door het gebruik van duurzame energie. Sinds begin 2017 neemt Porsche dit af.

Ook werd het waterverbruik in het productieproces met 20 procent teruggebracht. Het merk belooft verder dat de productie van de volledig elektrische Taycan helemaal klimaatneutraal zal zijn.

De fabriek zelf moet ook bijdragen aan een schonere leefomgeving. Zo is de buitenkant van het pand deels voorzien van aluminium met een coating van titanium dioxide. Deze laag moet vervuiling helpen afbreken. Het testoppervlak van 126 vierkante meter zou net zo effectief zijn als tien bomen.


Aanbevolen voor u

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Heeft uw porsche onderhoud of een restauratie nodig?

U kunt rekenen op onze professionele service, creativiteit, onze expertise en jarenlange ervaring in Porsche onderdelen & restauraties. Graag tot uw dienst.

Contacteer ons
IN DE KIJKER